Komparativní analýza českého a francouzského soudnictví - Hubková, Dana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této bakalářské práce je popsat dva rozdílné systémy soudnictví, a to systém francouzský a systém český, a následně porovnat míru jejich rozdílnosti či podobnosti. Celá práce je rozdělena do čtyř částí. První část se zabývá historickým vývojem obou soudních soustav a jejich právním základem. Ve druhé části je soudnictví obou zemí popsáno a rozděleno z hlediska jeho druhu, tzn. soudnictví obecné, správní, ústavní a rozhodčí. Třetí část se týká organizace soudnictví a soustavy soudů v ČR a ve Francii a konečně poslední čtvrtá část je věnována shrnutí poznatků celé práce a komparativní analýze obou soudních systémů. Práce obsahuje francouzsky psané résumé a francouzsko-český glosář.
A Comparative Analysis of the Czech and French Justice
Keywords: komparativní analýza; české soudnictví; francouzské soudnictví