Ekologicky šetrné ubytování ve vybrané oblasti - Šrámková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem diplomové práce je Ekologicky šetrné ubytování na Prachaticku. Hlavním cílem je identifikace šetrných přístupů v nabídce ubytování v šetřené oblasti a posouzení významu šetrných přístupů ve strategii podniků nabízejících ubytování. Pomocí dílčích cílů je posuzována struktura předpokladů rozvoje šetrných přístupů v nabídce ubytování, jejich rovnoměrnost rozmístění a preference návštěvníků k šetrným přístupům v nabídce ubytování. K naplnění cílů práce byla vytvořena analýza nabídky, sestavená z internetových a knižních zdrojů a analýza poptávky prostřednictvím dotazníkového šetření, kterým byl zjišťován zájem respondentů o ekologicky šetrné ubytování. Údaje získané pomocí analýzy nabídky a poptávky vedly k vytvoření návrhů optimalizace pro rozvoj ekologicky šetrného ubytování v dané oblasti.
Environmental Friendly Accommodation in a Particular Area
Keywords: Prachaticko; životní prostředí; ubytování; příroda; ekologie; potenciál; ekologicky šetrné; návštěvníci; ekohotel; Prachaticko; environment; accommodation; nature; ecology; potentials; eco-friendly; visitors; ecohotels