Poetika Ivana Slavíka - Milotová, Klára (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se bude zabývat kompletní básnickou tvorbou Ivana Slavíka. Pomocí formální a motivické analýzy bude charakterizována poetika tohoto autora křesťanského zaměření. V rámci formální analýzy sbírek bude naznačen vývoj autorovy poetiky od metrického verše k verši volnému, zmíněny rovněž budou specifika veršů a básní v próze. V motivické analýze budou zkoumány motivy z hlediska jejich dynamického posouvání napříč autorovou básnickou tvorbou. Součástí metodologie bude představení subjektů podílejících se na literárním díle v pojetí Miroslava Červenky, pojetí motivu bude vycházet z poznatků Daniely Hodrové.
Poetics of Ivan Slavík
Keywords: Ivan Slavík; poezie; lyrika; motiv; spiritualita; Ivan Slavík; poetry; lyric; motive; spirituality