MULTIMEDIÁLNÍ VÝUKOVÝ PROGRAM PRO VÝUKU MÍSTNÍHO REGIONU NA 1. STUPNI ZŠ (SEDLČANSKO) - Horníková, Radka (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce Multimediální výukový program pro výuku místního regionu na 1. stupni ZŠ (Sedlčansko) je rozdělena do dvou částí. Teoretická část diplomové práce je kompletní vlastivědná charakteristika řešeného území. Obsahuje vymezení a polohu daného místa, jeho fyzicko - geografickou a sociálně - geografickou charakteristiku, historický vývoj a vlastivědné zajímavosti. Praktická část navazuje na získané informace a poznatky. Tvoří ji multimediální projekty, určené pro 4. ročník základní školy, které se používají na interaktivní tabuli. Součástí práce je metodická příručka, která obsahuje náměty a nápady, jak s projekty pracovat. Vše je v souladu s Rámcově vzdělávacím programem pro základní vzdělávání, konkrétně s tématickým okruhem ,,Místo, kde žijeme'', ,,Lidé a čas'' a ,,Rozmanitost přírody'' ze vzdělávací oblasti ,,Člověk a jeho svět''. Diplomová práce dále obsahuje běžné kapitoly odborné práce, jako úvod, rozbor literatury, metodiku práce, závěr a seznam literatury.
Multimedia Educational Program for Teaching on 1 st grade of the Primary School (Sedlčansko)
Keywords: výuka vlastivědy; tvorba multimediálního výukového programu; místní region; Sedlčansko; homeland study teaching; creation of the multimedia educational program; local region; Sedlčansko