Rezervy - aspekty účetní a daňové v rámci Českých účetních a daňových předpisů - Nováková, Irena (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na daňové a účetní rezervy v rámci Českých účetních a daňových předpisů. Cílem bakalářské práce je zhodnocení účetních a daňových aspektů a zákonných rezerv v legislativních podmínkách České republiky. První část práce je zaměřena na teoretické vymezení pojmu rezerva, legislativní úpravu, dělení rezerv a vysvětlení jednotlivých druhů rezerv. Dále se zabývá také hlavními rozdíly mezi účetními a daňovými rezervami. V praktické části práce je popsána charakteristika firmy, její poslání, finanční a ekonomická situace a oceňování rezerv.
Provisions - aspects of accounting, tax under the Czech accounting and tax regulations
Keywords: Účetní rezervy; daňové rezervy; daňové předpisy; legislativní úprava; Accounting provisions; tax provisions; tax regulations; legislative adjustment