Kulturní časopis "Listy pro umění a kritiku" - Haringová, Nela (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na obsah kulturního časopisu Listy pro umění a kritiku, který vycházel v letech 1933-1937. Pro lepší pochopení dané problematiky se práce okrajově zabývá historickým kontextem periodika. Hlavním cílem práce je analyzovat jednotlivé ročníky Listů pro umění a kritiku. Dále se text zabývá katolickými autory, kteří přispívají do tohoto periodika, a jejich vlivem na vydaná témata. Poslední část práce se zaměřuje na ruralismus z pohledu přispěvatelů časopisu.
Cultural periodical "Listy pro umění a kritiku"
Keywords: Klíčová slova: Listy pro umění a kritiku; časopis; katoličtí autoři; ruralismus; Keywords: Listy pro umění a kritiku; magazine; Catholic authors; ruralism