Analýza povědomí veřejnosti týkající se hypotečních úvěrů a možností refinancování - Strnadová, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je analyzovat povědomí veřejnosti týkající se hypotečních úvěrů a možnosti jejich refinancování. Teoretická část práce je zaměřena na charakteristiku hypotečního bankovnictví a hypotečního úvěru. Praktická část bakalářské práce je vypracována na základě dotazníkového šetření. V této části je popsáno, jak je veřejnost informována o současné situaci na trhu hypotečních úvěrů. V závěru práce je vyhodnoceno dotazníkové šetření a zjištěno povědomí veřejnosti o této problematice.
Analysis of the awareness of the public regarding the mortgage loans and refinancing options
Keywords: Hypoteční úvěr; refinancování; úroková míra; doba fixace; financování bydlení; Mortgage loan; refinancing; interest rate; fixation period; financing of housing