Vybrané aspekty logopedické péče u dětí předškolního věku - Nováková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce nese název "Vybrané aspekty logopedické péče u dětí předškolního věku" a, jak už z názvu vyplývá, zabývá se především problematikou vad řeči a výslovnosti u předškolních dětí. Diplomová práce je rozdělena na dvě hlavní části, přičemž první je část teoretická, která popisuje poznatky týkající se logopedie jako takové a ostatních problémů spojených s tímto tématem. Druhá část praktická neboli výzkumná je zpracována na základě výzkumu provedeného v logopedické poradně v Českých Budějovicích a obsahuje tedy podrobnou analýzu získaných informací. Cílem teoretické části je tuto problematiku co nejlépe popsat, abychom na tyto poznatky mohli v praktické části navázat a rozebrat některé aspekty vad řeči a výslovnosti více dopodrobna.
Selected aspects of speech therapy by preschool children
Keywords: Logopedie; vady řeči a výslovnosti; logopedická poradna; výzkum; děti předškolního věku.; Speech therapy; speech and pronunciation defects; therapy clinic; survey; preschool children.