Reprodukční vlastnosti papoušků - Krejčí, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá chovem exotického ptactva. Jedním z cílů diplomové práce byl praktický monitoring reprodukce vybraných druhů papoušků. Vybranými druhy pro monitoring byly rosela Pennantova (Platycercus elegans) a alexandr malý (Psittacula krameri). Další částí práce je pak návrh výukového programu pro 2. stupeň ZŠ s tématikou chovu papoušků.
Reproduction of parrots
Keywords: papoušci; monitoring; reprodukce; Platycercus elegans; Psittacula krameri; výukový program; parrots; monitoring; reproduction; Platycercus elegans; Psittacula krameri; education program