Šikana u dětí a mládeže a možnosti její prevence - Weberová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem mé bakalářské práce je "Šikana u dětí a mládeže a možnosti její prevence." V teoretické části se bakalářská práce zaměřuje na agresi, vymezení pojmu šikany, charakteristiku obětí i agresorů, kyberšikanu a prevenci. V praktické části práce využívá k zjištění cíle kvantitativního výzkumu a metodu dotazování. Technikou sběru dat jsou dotazníky. Cílem této bakalářské práce je přiblížit problematiku šikany a zjistit, jak se děti a mládež cítí být ohrožena šikanou a jak se vyznají v možnostech, které mají při ochraně sama sebe před nebezpečím útoků ve škole i na internetu.
Bullying of children and youth and the prevention possibilities
Keywords: agrese; šikana; oběť; agresor; kyberšikana; prevence; aggression; bullying; victim; aggressor; cyberbullying; prevention