Syndrom CAN - Hlaváčová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá syndromem CAN. Hlavním cílem práce je porovnání znalostí žáků základních škol, studentů středních škol a laické veřejnosti o problematice syndromu CAN. Dalším cílem je analýza radiodiagnostických metod používaných k prokázání tohoto syndromu. Posledním cílem je zjištění postavení policie k syndromu CAN. V rámci hlavního cíle byly stanoveny dvě hypotézy, které porovnávaly, zda je statisticky významný rozdíl mezi znalostmi žáků základních škol a studentů středních škol a pak mezi studenty středních škol a laickou veřejností. K ověření hypotéz byl sestaven dotazník, uskutečněn dotazníkový průzkum a následně provedena deskriptivní a matematická statistika. Přínosem diplomové práce je získání pohledu na znalost problematiky syndromu CAN u žáků, studentů a laické veřejnosti.
Can syndrome
Keywords: syndrom CAN; dítě; týrání; znalost; CAN syndrome; child; abuse; knowledge