Problematika finalizace bioprodukce na farmě - Vavřina, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá otázkami, jakým způsobem zemědělci dostávají svou ekologickou produkci na trh. Jaká jsou úskalí při získávání trhu, co brání farmám ke vstupu na trh s bioprodukty a analýza vývoje hospodaření na ekologických farmách za posledních deset let. K získání odpovědí na tyto otázky bylo potřeba dotazníkového šetření. Aby bylo možné výsledky porovnávat zpětně, bylo vybráno dotazníkové šetření z roku 2004, které bylo zaměřeno na konkurence schopnost ekologických farem. Podle tohoto dotazníku byl zpracován průzkum a výsledky tohoto průzkumu byly následně porovnány s výsledky dotazníkového šetření před deseti lety. Tento průzkum se týkal oblasti severozápadních Čech a do průzkumu se zapojilo 45 respondentů z celkového počtu 95 oslovených farem.
Finalization of organic production on the farm
Keywords: Finalizace bioprodukce; ekologické zemědělství; bioprodukce; biopotravina; Finalization of organic production; ecological agriculture; organic production; organic foodstuffs