Možnosti využití historických podkladů pro potřeby pozemkových úprav - Herbstová, Terezie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce řeší využití historických podkladů pro potřeby v pozemkových úpravách. Především se zabývá online mapovými aplikacemi, které jsou k dostání na různých mapových serverech. Práce je rozdělena do dvou částí, první je pojata jako literární rešerše a druhá jako průzkum dostupných mapových podkladů, především online map. Data bakalářské práce byla sbírána pomocí analýzy dostupných podkladů, jako je literatura a webové stránky založené na zpřístupnění map či WMS serverů. Průzkumem mapových podkladů jsem vytvořila seznam těch nejznámějších a nejdůležitějších mapových serverů pro potřebu pozemkové úpravy.
Possibilities of using historical data for land improvement needs
Keywords: Pozemkové úpravy; mapa; mapová aplikace; mapový server; archiv; data; Land modifikations; map; map application; map server; archives; data