K problematice e-mailové korespondence - Němečková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce je e-mailová korespondence se zaměřením na její vznik a vývoj, druhy a stylistickou charakteristiku. Cílem práce je porovnání e-mailu a dopisu, jejich forem, zásad psaní a dodržování pravopisných norem. Na základě vybraných kritérií práce vymezuje shodné a rozdílné prvky obou typů korespondence. Praktická část se věnuje výzkumné otázce znalostí norem pro psaní e-mailu v české společnosti spolu s otázkou, zda je tento typ korespondence, v dnešní době převládající, posunem k lepšímu.
The issue of e-mail correspondence
Keywords: E-mailová korespondence; stylistické chyby v e-mailu; dopis; specifika e-mailu; E-mail correspondence; stylistic mistakes in e-mails; letter; e-mail specifics