3D atlas dřevin - Hrdlička, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou webových stránek na téma 3D Atlas dřevin. Tyto stránky využívají dostupné technologie hypertextový značkovací jazyk HTML, kaskádové styly CSS, skriptovací programovací jazyk PHP, strukturovaný dotazovací jazyk SQL a využití Java appletu. Hlavním cílem a praktickou částí je vytvoření webových stránek obsahujících konkrétní názvy 20 až 40 dřevin, které jsou doplněny o jejich botanický popis a fotografie. Tyto fotografie je možné zobrazit ve 2D, nebo ve 3D pomocí aktivních nebo anaglyfových brýlí za použití již existujícího java appletu od pana Andrease Petersika. Webová stránka zahrnuje administrátorský přístup. Administrátor může vytvářet, upravovat a mazat názvy, texty a vkládat fotografie do databáze rovnou z webové stránky. Návštěvníci webu mají oprávnění vložit nový druh s textem a fotografií přímo z webové stránky, v důsledku rozvoje webu. Pro vkládání fotografií je vytvořen server, který je veřejně přístupný a obsahuje potřebný software. Webová stránka obsahuje pravidla pro vkládání 2D fotografií z důvodu, aby stránka a applet validně vygenerovali 3D obraz. Tím je umožněno vkládat fotografie širší komunitě uživatelů. Webová stránka je dostupná z domény http://home.pf.jcu.cz/ hrdlil01/index.php
3D atlas trees
Keywords: 3D; anaglyf; atlas; dřeviny; fotografie; webová stránka.; 3D; anaglyph; atlas; photo; trees; website.