Nabídka atlasové tvorby v ČR - Hanzlík, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2014)
V této práci bude objasněna problematika nabídky atlasové tvorby a její dostupnosti v rámci České republiky. Atlas je soubor map spojených účelem, tématikou, měřítkem nebo měřítkovou řadou, generalizací a dalšími systémovými hledisky. Ty jsou zpracovány koncepčně kartograficky a polygraficky jako jednotné dílo. V úvodní části je vysvětlena charakteristika atlasové tvorby včetně historického vývoje kartografie, který s tou problematikou souvisí. V následující části je popsáno rozdělení atlasů podle jednotlivé typologie. V závěru této práce je objasněno, které atlasy jsou dostupné v České republice. V této části jsou uvedeny pouze atlasy vybrané.
The offer atlas creation in the Czech Republic
Keywords: atlas; historie; kartografie; mapa; porovnání; atlas; history; cartography; map; comparison