Poškození tkáňových vzorků při zpracování tkáňovým automatem - Řehořová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
Při zpracování tkání tkáňovým automatem dochází i přes pečlivé dodržování postupů výjimečně k poškození tkání, které komplikuje jejich další zpracování do podoby histologických preparátů. Určení kde k chybě došlo je problematické, neboť poškození se zjistí, až při ukončení cyklu zpracování. Tato práce se zabývá objasněním možných příčin, především toho, při kterém kroku může k poškození dojít, čím je způsobeno, jak se projeví a jak mu eventuálně předejít.
Damage to Tissue Specimen During Processing in Tissue Automat
Keywords: Tkáňový automat; histologický preparát; tkáň; Tissue automat; histological preparation; tissue