Problematika umírání a hospicové péče - Grillová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá problematikou umírání, smrti a péčí o lidi v poslední fázi života,o lidi umírající. První kapitola pojednává o vědě, která se zabývá všemi fenomény, které jsou se smrtí spojeny.Druhá kapitola představuje paliativní péči, která je hlavním pilířem péče hospicové a popisuje jednotlivá období, kterými člověk před smrtí prochází. Třetí a nejrozšířenější kapitola pojednává o hospicové péči.
The problems involved dying and hospice care
Keywords: thanatologie; umírání; smrt; palaitivní péče; eutanazie; hospicová péče; thanatologie; dying; death; palliative care; euthanasia; hospice care