Literární a čtenářské aktivity JVK v Českých Budějovicích (vlastní doporučené aktivity) - Makovcová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá literárními a čtenářskými aktivitami, které realizuje Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích. Před jejich popisem a analýzou je v teoretické části věnována pozornost roli knihoven pro rozvoj čtenářství a čtenářské gramotnosti u dětí a mládeže, následuje stručný popis historie JVK v Č. Budějovicích. Součástí praktické části jsou návrhy vlastních aktivit vhodných pro rozvoj čtenářství dětí a mládeže.
Literary and reading activities of the Research Library of South Bohemia in České Budějovice (own recommended activities)
Keywords: podpora čtenářství; čtenářská gramotnost; role knihoven; Jihočeská vědecká knihovna; volný čas; literární a čtenářské aktivity; reading support; reading literacy; the role of libraries; Research Library of South Bohemia in České Budějovice; leisure time; literary and reading activities