RKZ - stav bádání a diskuse o pravosti po roce 1989 - Kovářová, Nela (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se bude zabývat utříděním veškerých vědeckých testů a rozborů. Vypsáním hlavních zastánců a odpůrců pravosti RKZ. Uvedením založených společností na obranu či odpor RKZ, například Almanach rukopisné obrany a Česká společnost rukopisná. Dále se bude zabývat rozborem divadelní hry "České nebe", která obsahuje satiru s názvem "Rukopisné padělky", kterou napsal "Dr. Zdeněk Svěrák".
RKZ - the state of research and the expert discussion about the authenticity of RKZ since 1989