Účetní výkazy, jejich struktura a sestavení v účetních softwarech - Švihelová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Teoretická část této práce je zaměřena na význam a funkce účetních výkazů. Pak následuje charakteristika hlavních finančních výkazů: rozvahy, která poskytuje informace o finanční pozici společnosti, výkazu zisku a ztráty, který je také znám jako výsledovka a přehledu o peněžních tocích, nebo-li výkazu cash flow. Dále se věnuje jednotlivých položek rozvahy a výkazu zisku a ztráty, výsledku hospodaření a metodám přehledu o peněžních tocích. Praktická část se zabývá zpracováním účetnictví ve vybraném podniku ve třech konkrétních účetních programech a sestavení účetních výkazů v účetních programech. Vybranými účetními softwary jsou: Money S3, EKONOM a POHODA. V závěru je srovnání a hodnocení kvality výstupů při zpracování účetních výkazů v různých účetních softwarech na PC.
Financial statements, their structure and assembly in accounting software
Keywords: účetnictví; rozvaha; výsledovka; cash flow; účetní programy; výsledek hospodaření; accounting; balance sheet; P&L statement; cash flow; accounting software; economic results