Strategie pro posílení konkurenceschopnosti vybraného podniku - Boušková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce je věnována problematice konkurenceschopnosti a tržní pozici podniku. Cílem diplomové práce je, pomocí praktického využití vybraných metod strategického řízení, zhodnotit současnou konkurenceschopnost podniku WASH ART a na základě výsledků navrhnout vhodnou strategii pro posílení její pozice na trhu. K hodnocení podniku a sběru dat potřebných k vyhodnocení vhodné strategie byla použita PEST analýza, Porterova analýza pěti konkurenčních sil, VRIO analýza, analýza exponovanosti podniku a marketingový průzkum uskutečněný pomocí dotazníků. Všechny poznatky byly využity k návrhu určitého plánu, dle kterého by měla společnost postupovat, aby byl splněn cíl v podobě upevnění její pozice na trhu.
Strategies for strengthening the competitiveness of the selected company
Keywords: konkurenceschopnost; konkurenční výhoda; vnitřní analýza společnosti; vnější analýza společnosti; SWOT analýza; strategie; competitiveness; competitive advantage; internal analysis of the company; external analysis of the company; SWOT analysis; strategy