Důvěra mezi rodiči a učiteli mateřské školy jako základní stavební kámen vzájemné spolupráce - Maršíková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem bakalářské práce je zjistit, jaká je v současné době důvěra rodičů k učitelům ve vybraných mateřských školách, jaké faktory tuto důvěru utváří a jakým způsobem se rodiče zapojují do předškolního vzdělávání. Pro sběr dat byla použita metoda smíšeného výzkumu, dotazníkové šetření s rodiči a následné polostrukturované rozhovory s učiteli mateřských škol. Výzkumné šetření bylo realizováno ve dvou mateřských školách. První mateřská škola se nachází ve velkém městě v Jihočeském kraji, druhá mateřská škola v malém městě v Kraji Vysočina. Teoretická část představuje pojmy jako je důvěra, rodina, mateřská škola, vzájemná spolupráce a komunikace. Praktická část prezentuje výsledky výzkumného šetření.
Trust between parents and nursery school teachers as a cornerstone of the mutual cooperation
Keywords: Mateřská škola; učitel; rodina; důvěra; spolupráce; Nursery school; teacher; family; trust; cooperation