Integrace žáků cizinců do systému vzdělávání České republiky - Mojžíš, Milan (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá procesem integrace žáků vietnamské a ukrajinské národnosti do vzdělávacího systému ČR, popisuje její legislativní úpravu, blíže vysvětluje pojmy související s integrací a rovněž přibližuje kulturní rozmanitosti ukrajinských a vietnamských národností. V praktické části jsem se pokusil zmapovat integrační proces žáků cizinců na vybrané základní škole prostřednictvím případových studií.
The integration of foreign pupils into the education system of the Czech Republic
Keywords: integrace; žák; cizinec; migrace; inkluze; Vietnamci; Ukrajinci; kultura; multikulturní výchova; základní škola; akulturace; asimilace; tolerance; participace; marginalizace; integration; pupil; foreigner; migration; inclusion; Vietnamese; Ukrainians; culture; multicultural education; primary school; acculturation; assimilation; tolerance; participation; marginalization