Analýza rizika a výnosnosti vybraného odvětví na burze cenných papírů - Jarošová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
V této práci jsem se zabývala objasnit čtenářům základní informace o akciích, burze, analýze akcií, základní vztahy mezi rizikem a výnosem a akciových indexů, jakožto základním statistickým indikátorem měřící vývoj celého trhu. V praktické části jsem se zaměřila na zhodnocení výnosnosti a rizika u vybraného odvětví. Na základě zjištěných informací se pokusím navrhnout nejvhodnější odvětví pro investování.
Analysis of risk and return on the selected stock exchange
Keywords: burza; akcie; kapitálový trh; burza cenných papírů Praha a.s.; riziko; výnosnost analýza akcií; akciové indexy; exchange; share; capital Market; Prague Stock Exchange; risk; return; analysis of the shares; stock index