Míra ovlivnění znalostí ze zoologie typem vyučovaného zoologického systému - Formanová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Předkládaná diplomová práce se zabývá aktuálním systémem obratlovců a jeho použitím během výuky v sedmých ročnících základních škol. Cílem této práce je navrhnout dva typy výukových materiálů pro pedagogy, jeden se zjednodušeným systémem obratlovců (v návaznosti na výsledky bakalářské práce), druhý se standardně používaným dle učebnic. V rámci zjišťování výsledků v jednotlivých třídách byl zkonstruován didaktický test. Součástí literárního přehledu diplomové práce je zpracování nynější podoby zoologického systému obratlovců a také analýza vybraných učebnic přírodopisu pro základní školy a nižší stupeň víceletých gymnázií.
How does the taught zoological system affect achieved knowledge of zoology
Keywords: aktuální systém obratlovců; učebnice; přírodopis; zoologie; the current system of vertebrates; textbooks; biology; zoology