ANALÝZA POLYMORFISMU NRF2 GENU POMOCÍ METODY PCR - Bufková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem mé bakalářské práce bylo praktické zvládnutí metody PCR a vypracování rešerše týkající se dané problematiky. V teoretické části této bakalářské práce se zaměřuji na popis NRF2 genu, jeho funkci, strukturu a lokalizaci v genomu. Dále se věnuji metodě PCR jako takové, a principu PCR-CTPP (polymerase chain reaction with confronting two-pair primers) využívající dva páry primerů. V rámci praktické části byly provedeny některé laboratorní metody izolace DNA z bukálního stěru, izolace DNA z periferní krve, detekce polymorfismu C617A genu NRF2 pomocí metody PCR-CTPP. Praktická část práce byla provedena v laboratoři GENLABS s.r.o. pod dozorem Mgr. Dagmar Bystřické, Ph.D.
ANALYSIS Of The NRF2 GENE POLYMORPHISM USING PCR METHOD
Keywords: NRF2 gen; polymorfismus; NRF2 gen;polymorphis