Metody podporující adaptaci dětí ve sportovním týmu - Jochová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá metodami podporujícími adaptaci dětí ve sportovním gymnastickém týmu. Teoretická část vysvětluje, co je to pojem adaptace, popisuje socializační aspekty sportu a faktory, které ovlivňují adaptaci. Seznamuje také s projektem Tygří svět a popisuje, na jakých principech tento projekt funguje. V praktické části je obsažen popis vlastního výzkumného šetření. Tento výzkum proběhl v gymnastickém oddílu, který používá metody projektu Tygří svět. Základem těchto metod je správná komunikace, díky komunikačním typům, které komunikaci velmi usnadní. Proces adaptace dvou nových členů gymnastického oddílu je popsán na základě pozorování, které probíhalo 6 měsíců.
Methods Facilitating the Adaptation of Children in a Sports Team
Keywords: adaptace; trenér; trénink; socializace; sport; sportovní tým; metody; projekt Tygří svět; adaptation; coach; training; socialization; sport; sports team; methods; "Tygří svět" project