Posouzení ekonomické a společenské výhodnosti vybraného sběrného dvora - Mrázek, Michal (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřená na zhodnocení činnosti vybraného sběrného dvora v Táboře za období jednoho roku, a to konkrétně 2013. Především se zabývá stránkou ekonomickou, s cílem zjistit, jaké náklady musí město Tábor platit za jeho provoz. Náklady jsou poté orientačně porovnány s příjmy, které pro město v souvislosti s provozem sběrného dvora plynou. Dílčími cíli jsou, zjistit jaké množství komodit se ve sběrném dvoře nashromáždí za období jednoho roku a jak je s nimi následně nakládáno. Na závěr jsou navržena určitá řešení pro zlepšení situace s provozem sběrného dvora.
Assessment of Economical and Social Benefits of Selected Collection Yard
Keywords: sběrný dvůr; odpadové hospodářství; třídění; odpady; waste management; collection yard; waste sorting; economical benefits; social benefits