Práce se životními příběhy bezdomovců - Kašparová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou práce s životními příběhy bezdomovců. Cílem výzkumného šetření je analýza životních příběhů bezdomovců a analýza změn v životě bezdomovců po čase. Sběr dat byl prováděn individuálními rozhovory a respondenti byli vyhledávání v azylových domech. Analýzou získaných dat byla zjištěna různá období života lidí bez domova a jejich postoje a názory na jejich situace. Dále byly zjištěny změny, které se v jejich životě odehráli po čase pěti měsíců. Dále byla rozebírána otázka odpovědnosti u bezdomovců.
Work with life story of homeless people
Keywords: Bezdomovectví; životní příběh; odpovědnost; období života; změny v životě; azylový dům.; Homelessness; life story; responsibility; period of life; life changes; shelter.