Analýza problematiky sledge hokeje v Jihočeském kraji - Červený, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
V mé práci se na základě studia odborné literatury podařilo shromáždit historii, pravidla sledge hokeje a nastínit problematiku sledge hokej v ČR. V teoretické části jsem popsal jednotlivé sportovní dovednosti a metodiku jejich nácviku. Zaznamenal jsem stávající roční tréninkový cyklus českobudějovického týmu SKV České Budějovice a zjistil jeho nedostatky. Navrhl jsem řešení v podobě modelu dvanáctitýdenní komplexní přípravy sledge hokejistů. Nový tréninkový plán bude realizován v závěru sledge hokejové sezóny při SKV Králové České Budějovice. V případě zlepšení předpokládám další spolupráci s českobudějovickým klubem. Byl bych rád, pokud tato práce pomůže jihočeskému klubu v jeho dalším působení.
Analysis of issues sledge hockey in Southern Bohemia
Keywords: Sledge hokej; tělesně postižený člověk; sportovní trénink tělesně postižených; rozvoj pohybových schopností; pravidla sledge hokeje.; Sledge hockey; disabled people; disabled sports training; the development of movement skills; rules of sledge hockey.