Předpoklady komercializace katastrof aktivitami cestovního ruchu - Fulín, Petr (Jihočeská univerzita, 2008)
Zhodnocení možnosti komercializace katastrof aktivitami cestovního ruchu. Nastínění situace v nabídce a poptávce specifického trhu Dark Tourism. Posouzení předpokladů a zhodnocení potenciálu katastrof pro rozvoj aktivit Dark Tourismu. Srovnání postojů obyvatel České republiky k těmto aktivitám a jejich ochoty se těchto aktivit účastnit. A dále komparace postojů obyvatel z ekonomického a sociálního statutu.
Preconditions of commercial use in tourism of disasters
Keywords: cestovní ruch; Dark Tourism (temná turistika); Heritage Tourism; ekonomický a sociální statut; katastrofy; tourism; Dark Tourism; Heritage Tourism; economic and social statute; disasters