Problematika narušení komunikačních schopností - Kokrdová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce popisuje problematiku narušení komunikačních schopností, které se nejčastěji vyskytují u dětí. Součástí práce je teoretický popis vybraných vad řeči a známé způsoby, které se běžně aplikují pro jejich odstranění. Poznatky získané zteoretické části budou použity jako podklad pro praktickou část, kdy budou pozorováni tří jednotlivci navštěvující logopedické centrum. Nejdříve bude identifikována konkrétní vada řeči a následně bude provedeno sledování jejího odstranění za použití vhodně zvolených metod a způsobů dle uvážení logopeda.
The issue of disruption of communication skills
Keywords: logopedie; vada; řeč; porucha; komunikace; dítě; logopedická poradna; logopedický asistent; logoped; speech therapy; defects of speech; speech; communication; child; logopaedic center; logopedical assistant; speech therapist