Současné podmínky rozvoje tvořivosti dítěte v mateřské i základní škole - Poslušná, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou tvořivosti dětí předškolního a mladšího školního věku. Teoretická část obsahuje poznatky, podložené literaturou, jenž se vztahuje k této problematice. Vymezuje základní pojmy, lteré se této oblasti týkají, obsahuje stručný historický pohled na tvbořivost, charakteristiku tvořivého dítěte, faktory ovlivňující tvořivost a současné podmínky pro její rozvoj.
The Contemporary Conditions of a Child's Creativity Development in both Kindergarten and Basic School
Keywords: tvořivost; tvořivé dítě; tvořivý proces; creativity; creative child; creative process