Hodnocení účinnosti entomopatogenní houby Beauveria bassiana pomocí standardního laboratorního biotestu - Paulič, Radim (Jihočeská univerzita, 2011)
V laboratorních podmínkách byla testována účinnost entomopatogenní houby Beauveria bassiana proti potemníku moučnému (Tenebrio molitor) v různých teplotních podmínkách prostředí. Bylo hodnoceno 6 různých kmenů B. bassiana. Hodnocení bylo založeno na vitalitě v biotestu, včetně klíčení, hodnocení růstového indexu a biologické virulence na základě cílového organismu T. molitor. Byl také posuzován růst a výtěžnost spor různých kmenů B. bassiana na přirozených živných substrátech a na umělých živných půdách.
Evaluation of effectiveness of entomopathogenic fungi Beauveria bassiana using a standard laboratory bioassay
Keywords: entomopatogenní houby; Beauveria bassiana; teplotní vlivy; standardní laboratorní biotest; in vitro testy; in vivo biotesty; entomopathogenic fungi; Beauveria bassiana; temperature relations; standard laboratory bioassay; in vitro assay; in vivo bioassay