Harmonizace účetních výkazů v rámci Evropské unie - Nováčková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce je porovnání rozdílů ve vykazování účetních informací podle čské účetní legislativy a IFRS. V teoretické části se autorka zabývá hlavními rozdíly v těchto dvou účetních systémech. V druhé části, praktické části se autorka zabývá porovnáním sestavených finančních výkazů u konkrétní účetní jednotky. V poslední části se porovnávají hlavní odlišnosti ve vykazovaných účetních informací.
Harmonization of financial statement within the European Union
Keywords: Mezinárodní standardy účetního výkaznictví; Mezinárodní účetní standardy; finanční výkazy; rozvaha; výsledovka; výkaz peněžních toků; výkaz o vlastním kapitálu; příloha k účetní závěrce; International Financial Reporting Standars (IFRS); International Accounting Standars (IAS); Financial statements; Balance sheet; Income statement; Statement of cash flow; Equity statement; The notes to the financial statements