Projekt podniku služeb v cestovním ruchu - Trávníčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této bakalářské práce je vypracování projektu podniku služeb se zaměřením na agroturistiku. První část práce podává základní přehled o problematice agroturistiky. V práci jsou shromážděna základní data zemědělského podniku popisující jeho aktuální ekonomickou situaci. Získaná data jsou prezentována v tabulárních a grafických přehledech. V další části práce je formulován vlastní podnikatelský záměr a kvantifikovány prostředky pro jeho naplnění s ohledem na aktuální stav podniku a aktuální využití jeho provozních kapacit. V závěrečné části práce je vyhodnocena ekonomická efektivnost projektu v průběhu několika prvních let provozu.
The project of a business activity in area of agro-tourism
The project of a business activity in area of agro-tourism
Keywords: Podnik služeb; agroturistika; charakteristika podniku; naturální popis podniku; podnikatelský záměr; finanční plán; kalkulace nákladů; ekonomická efektivnost; bod zvratu.; Business activity; agro tourism; business parameters; physical records; prospectus; financial scheme; cost calculation; economic efficiency; break-even point.