Florbal jako prevence sociálně patologických jevů mládeže - Metelka, Radomil (Jihočeská univerzita, 2022)
METELKA, R. Florbal jako prevence sociálně patologických jevů mládeže. České Budějovice 2022. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita. Teologická fakulta. Katedra pedagogiky. Vedoucí práce M. Kočerová. Klíčová slova: volný čas, sociálně patologické jevy, prevence, florbal, mládež Sport, jako náplň volného času, by měl obecně sloužit jako prevence před sociálně patologickými jevy ve společnosti. Práce se zaměřuje na jeden konkrétní sport, kterým je florbal a florbalový klub FBC Štíři. Popisuje strukturu a fungování mládežnických kategorií v klubu a jejich tréninkovou náplň. Seznamuje nás s přístupem trenérů k hráčům, kdy je snahou trenérů vychovávat děti nejen jako hráče, ale i jako platné členy společnosti. Uvádí výčet aktivit klubu směrem k hráčům, kterými jsou například příměstské tábory nebo vícedenní soustředění. Následně je zde shrnutí postupu jednotlivými florbalovými kategoriemi a jejich průběžný vliv na trávení volného času mládeže, a zda mohou opravdu působit preventivně před sociálně patologickými jevy.
Floorball as a prevention of socially pathological phenomena of youth
Keywords: volný čas; sociálně patologické jevy; prevence; florbal; mládež; leisure time; socio-pathological phenomena; prevention; floorball; youth