Problematika šikanování na středních školách - Bejšovec, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou šikanování na středních školách, přičemž pozornost je věnována oběti, a především agresorovi. Cílem práce je zjistit prevalenci a podoby šikanování na středních školách a zároveň získat základní informace o hlavních aktérech. Teoretická část obsahuje rešerši odborné literatury nejen české, ale zejména zahraniční. V praktické části je provedeno dotazníkové šetření na třech odlišných středních školách ve městě Sedlčany. Výzkumu se zúčastnilo 180 žáků. Výsledky mezi těmito školami jsou porovnány a vyhodnoceny.
The Problem of Bullying in High Schools
Keywords: agresor; oběť; střední škola; šikana; viktimizace; victim; bully; high school; bullying; victimization