Rozvoj sociální adaptability člověka v ekologicky žijících komunitách - Štáhlichová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce je teoreticko-empirická. Zaměřuje se na zkoumání sociální adaptability lidí žijících v ekologických komunitách a na jejich potenciál primární a sekundární sociability v těchto specifických societách. Objasňuje základní pojmy a poskytuje náhled do historického vývoje ekologického hnutí, vybraných eko-sociálních komunit na území České republiky i mimo ni. V praktické části práce je cílem výzkumu dokázat, zda funguje ekologická komunita jako instituce primární sociability či nikoliv a zda se shodují kompetence sociálního pracovníka s kompetencemi ekologické komunity.
Development of Social Adaptability of Human in Eco-communities
Keywords: eko-hnutí; ekologické komunity; environmentalismus; kompetence; komunita; modernizace; primární a sekundární sociabilita; eco-movement; ecological communities; environmentalism; competencies; community; modernization; primary and secondary sociability