Podniková kultura vybraného podniku - Srnková, Alexandra (Jihočeská univerzita, 2011)
Velká část práce je věnována studiu teoretických základů podnikové kultury. V praktické části jsem se zaměřila na zkoumání podnikové kultury vybraného podniku. Podnikovou kulturu ve společnosti jsem se snažila identifikovat na základě dotazníkového šetření, studiem firemních dokumentů a rozhovory s vedením společnosti. Na základě těchto šetření jsem došla k závěru, že podniková kultura této společnosti se nejvíce podobá ?kultuře rolí? a ?kultuře tvrdé práce?. Neboť z dotazníku vyplynulo, že každý zaměstnanec, ví, co je jeho náplní práce. Chování pracovníků v kultuře rolí je očekávané, jasně vymezené popisem práce a stanovenými normami. ?Kulturu tvrdé práce? jsem zvolila proto, že riziko je nízké a zpětná vazba trhu rychlá. Důležitou hodnotou této kultury je také orientace na zákazníka a uspokojení potřeb zákazníků patří do dlouhodobých cílů společnosti.
Corporate culture in selected company
Keywords: Podniková kultura; Dotazníkové šetření; Motivace pracovníků; Odměňování pracovníků; Corporate culture; Questionnaire survey; Employee motivation; Employee remuneration