Segmentace spotřebitelských trhů a hodnocení tržních segmentů - Švecová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je vysvětlit možné segmentování spotřebitelských trhů pro zvolenou firmy a navrhnout vhodnou nabídku zboží tak, aby vyhovovala potřebám vytypovaných segmentů. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část vysvětluje pojmy jako marketing, segmentace spotřebitelských trhů, spotřebitelský trh, tržní segment a další pojmy. V praktické části dochází k vyhodnocení dotazníkového šetření, odkrytí segmentů a navržení vhodné nabídky pro vytypované segmenty.
Segmentation of consumer's markets and evaluation of market's segments
Keywords: Marketing; segmantace; segmentace spotřebitelských trhů; spotřebitelský trh; tržní segment; Marketing; segmentation; segmentation of consumer's markets; consumer's market; market's segment