Vývoj volnočasových aktivit v Horní Plané za posledních 100 let - Nová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá volnočasovými aktivitami ve městě Horní Planá. Nejprve definuje pojem volný čas a zájmová činnost. Poté se věnuje historickému vývoji volného času. Další část se zaměřuje na život v pohraničí ve 20. století a událostmi, které jej výrazně ovlivnily. Následuje část, kde je popsaná historie Horní Plané a místních škol. V poslední části je zmapován vývoj volnočasových aktivit, zařízení, spolků a tradičních společenských akcí ve městě.
Development of leisure activities in Horní Planá in the last 100 years
Keywords: volný čas; zájmová činnost; volnočasové aktivity; volnočasové spolky; volnočasové organizace; kultura; historie; město Horní Planá; Lipno; pohraničí; Adalbert Stifter; leisure; hobby activities; leisure activities; leisure associations; leisure organizations; culture; history; city of Horní Planá; Lipno; borderland; Adalbert Stifter