Dětský autismus a sociální práce - Kašparová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá tématem Dětského autismu. Charakterizuje poruchu, představuje stanovení diagnózy, a zabývá se metodami a terapiemi, pomocí kterých se s lidmi s autismem pracuje. Dále se zaměřuje na rodinnou situaci a možnosti pomoci sociální práce. Nakonec jsou uvedeny organizace, které pracují s lidmi s poruchou autistického spektra v jihočeském městě Tábor.
Autism and social work
Keywords: porucha autistického spektra; dětský autismus; sociální práce; děti; výchova; metody; terapie; vzdělání; sociální služby; organizace pro zdravotně postižené; autistic spectrum disorder; autism; social work; children; education; methods; therapy; education; social services; organizations for the disabled