RIZIKA ČTENÍ A PSANÍ V PŘEDŠKOLNÍ TŘÍDĚ - Bartošová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou specifických poruch učení u dětí předškolního věku se zaměřením na rizika čtení a psaní. Teoretická část vymezuje terminologii SPU, charakterizuje typické znaky psychosomatického vývoje dítěte, uvádí příčiny, diagnostiku a současně i možnosti nápravy. V praktické části jsou prezentovány výsledky výzkumného šetření zaměřeního na možnost využití testu Rizika poruch čtení a psaní pro rané školáky. V závěru práce jsou zhodnoceny získané výsledky.
RISKS OF READING AND WRITTING IN PRESCHOOL CLASS
Keywords: Specifické poruchy učení; rizika čtení a psaní; dyslexie; dysgrafie; diagnostika; lehké mozkové dysfunkce; specific learning dysfunctions; risks of reading and writing; diagnosis