Problematika interaktivních tabulí s ohledem na zrakovou zátěž dětí - subjektivní vnímání dětmi - Pekárková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou interaktivních tabulí při výuce na základních a středních školách a subjektivním hodnocením zrakové zátěže žáky. V současné době je na vzestupu právě výuka postavená na moderních interaktivních pomůckách, mezi které beze sporu patří interaktivní tabule či projekční plátna s dotykovou interaktivní plochou. Tyto tabule jsou k vidění nejen na školách základního a středního vzdělávání, ale i v některých mateřských školách. Školní prostředí je bráno jako trvalý pobyt a tudíž je nezbytné na něj pohlížet stejně, jako na jakékoliv jiné pracoviště. V dětském a mladistvém věku dochází k vývoji, který může nevhodné prostředí negativně poznamenat, a je proto důležité věnovat této problematice zvýšenou pozornost. Výsledky této práce budou dále sloužit pro další plánovaný rozsáhlejší výzkum ve Středočeském kraji. Nejen výsledky, ale také informační leták bude k dispozici školám pro jejich rozvoj.
The issue of interactive whiteboards with regard to the visual load of children - the subjective perception of children