Sociální práce s rodinami v rozvodu - Kášková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2021)
V bakalářské práci se zaměřuji na sociální práci s rodinami v rozvodu. Konkrétně jsem se zaměřila na práci v rozvodovém řízení. Zabývám se rozvodem a řízením na úpravu poměrů k nezletilým dětem. Popisuji i problémy, které mohou nastat ve vztahu k dětem během řešení sporů mezi rodiči. Poté se věnuji oddělení sociálně-právní ochrany dětí, roli kolizního opatrovníka. Popisuji i služby sociální práce, které jsou k dispozici pro rodiny v rozvodu. V praktické části je vytvořen kvalitativní výzkum. Metoda kvalitativního výzkumu je polostrukturovaný rozhovor. Rozhovory byly vytvořeny s pracovnicemi, které pracují na oddělení sociálně-právní ochrany dětí.
Social work with families in divorce
Keywords: rodina; rozvod; rozvodové řízení; OSPOD; děti; kolizní opatrovník; family; divorce; divorce proceedings; OSPOD; children; conflict guardian