Masáže dětí v mateřské škole - Jiřincová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je představit masážní techniky v mateřské škole jako cestu ke vzájemným kontaktům dětí a prosociálnímu přijetí spolužáků. Teoretická část práce popisuje masážní techniky, význam i rizika jejich užití v mateřské škole v souvislosti s fyzickým i sociálním vývojem předškolního dítěte. Praktická část poskytuje zásobník masážních technik, popisuje jejich použití v integrovaném vzdělávání v mateřské škole a jejich zařazení do tematického celku. Praktická část je doplněna o videozáznam práce s masážními technikami.
Massage children in nursery school
Keywords: předškolní výchova; masážní techniky pro děti předškolního věku; komunikace dětí; sociální vztahy dětí; preschool education; massage techniques for preschool children; child communication; social reletionships of children