Hodnocení růstových a produkčních parametrů nematofágní houby Arthrobotrys oligospora - Šedivá, Monika (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se zabývá hodnocením růstových a produkčních schopností nematofágní houby Arthrobotrys oligospora. V provedených pokusech byly zjišťovány informace týkající se růstu a sporulace houby na umělých živných půdách a na přirozených substrátech, vlivu podmínek kultivace na produkci biomasy a možnosti formulace biopreparátu na bázi A. oligospora.
Evaluation of growth and production parameters of nematophagous fungus Arthrobotrys oligospora
Keywords: biologická ochrana; nematofágní houby; Arthrobotrys oligospora; kultivace; růstové parametry; produkční parametry; biological control; nematophagous fungi; Arthrobotrys oligospora; cultivation; growth parameters; production parameters