Převodovky u moderních traktorů - Štěpka, Jakub (Jihočeská univerzita, 2019)
V diplomové práci se zabývám současným stavem traktorových převodovek. V první části se seznámíme s historií traktorů. Dále je vysvětlen pojem převodové ústrojí a rozdělení traktorových převodovek, ke každé převodovce je popsána konstrukce. U jednotlivých převodovek je vysvětlen princip funkce, jejich použití a většina je doplněna obrázky, pro lepší představu. Další část práce se zabývá porovnáním různých výkonových tříd traktorů z hlediska převodovek, pojezdových rychlostí a měrnou spotřebou paliva. V závěru je vše zhodnoceno a výsledky shrnuty
Transmissions of modern tractors
Keywords: traktor; převodová ústrojí; převodovka; Fendt; New Holland; John Deere; tractor; transmission system; transmisson; Fendt; New Holland; John Deere